28. godišnjica Bitke za Pazarić skromno obilježena i ove godine.

Kao i svake godine MZ Liješnica, u suradnji sa nekolicinom boraca ove MZ organizuje sječanje na veliku bitku koja se odvijala na Pazariću 21.januara 1994.godine.

Na skupu se obratio, ispred MZ Liješnica, domaćin i organizator ovog skupa Fahrudin Salkić koji je između ostalog rekao: „Ovaj događaj u nama budi ponos, jer smo dali sve od sebe da sloboda nikada ne bude upitna, te da posljednjom kapi krvi uvijek štitimo svoju domovinu, Bosnu i Hercegovinu. Imamo obavezu da pamtimo i prenosimo na mlađe generacije historiju našeg grada, te da 21, januar, kao i mnogi drugi značajni datumi nikada ne padnu u zaborav. Također, dužni smo odavati počast žrtvama, njihovi porodicama, te poklanjati pažnju onima koji su hvala Bogu živi, a koji su jednako časno branili naš Maglaj i Bosnu i Hercegovinu“.

Takođe jako emotivan govor na koti Pazarić odražao je Izet Hadžić, učesnik ove akcije i borac Armije Bosne i Hercegovine, sa porukom da nikad više niti jednom agreosu nećemo dozvoliti da nas iznenadi.

Na skupu je prisustvovao jako mali broj boraca 327 Viteške Brdske Brigade, a pogotovo učesnika ove herojske bitke. A takođe slab je odziv bio učenika i mlađe populacije koja bi poruke i istinu o našoj borbi mogla prenositi na slijedeće generacije. Moramo svi dati svoj doprinos da u budućnosti bude barem malo bolje.