Prvi dan ljeta sa jesenjim vremenom

Danas je prvi dan ljeta, što se ne bi moglo zaključiti samim pogledom kroz prozor. Vrlo nestabilno vrijeme i kiša su vremenske prilike s kojima ulazimo u ljeto 2020. godine. Večeras se očekuju velike količine padavina koje mogu prouzročiti i manje poplave i pokrenuti klizišta.

Kišan i tmuran prvi dan ljeta 2020. godine

Sudeći prema prvom danu, ovo ljeto bi moglo biti sa nestabilnim vremenskim prilikama. Najveće vrućine dogodile su se u ljetu 2003. godine kada je toplinski val u Europi bio toliko snažan da je prouzročio smrt 70000 ljudi. Najhladnije ljeto na našim prostorima u posljednjih deset godina bilo je 2014. godine, kada nije bilo dugotrajnih vrućih razdoblja.

Ovo je još jedno ljeto u koje maglajlije ulaze bez gradskog bazena, pa ćemo i dalje osvježenje tražiti u susjednim gradovima i po okolnim potocima, a odlazak u prirodu i nije loše rješenje.

Maglajski bazeni i plan koji nikada neće biti realiziran

Podsjećamo da je još 2011. godine pokrenuta priča oko izgradnje bazena na lokaciji kod obdaništa. Od tada se svake godine ova tema aktuelizira, ali svi koji su obećavali su slagali. Strategijom razvoja općine Maglaj su predviđali izgradnju bazena.
Tokom 2020. godine nećemo dobiti bazen, nećemo ni 2021. a za one sljedeće godine ako Bog da.

Bazen je posebna tema o kojoj ćemo pisati u narednom periodu, a danas je prvi dan ljeta, iako se ne čini tako ali jeste.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *