Kupovina glasova četrnaest dana pred izbore

Mjesna zajednica Čobe je jedina je MZ na novošeherskom kraju koja do sada nije imala rasvjetu.

Prošlog mjeseca krenulo je postavljanje rasvjete u Donjim Čobama, a ovih dana rasvjeta je postavljena i u jednom dijelu Gornjih Čoba.

Dio kroz koji prolazi rasvjeta u Gornjim Čobama je naseljen i donekle osvijetljen upaljenim vajnskim sijalicama.

Od mještana možemo čuti priče da su voljeli da je ta rasvjeta postavljena na ulazu u Gornje Čobe. Ta dionoca puta od autobuske stanice do prvih kuća u Čobe je oko 500 metara i prolazi pored jednog dijela šume i potoka. Taj dio puta je ne osvijetljen, a mnogo djece je strah prolaziti tim putem pa su roditelji primorani da svoju djecu moraju voditi do autobuske stanice ili ih dočekivati pri povratku.

Razlog ne znamo zašto se nije uradila najkritičnija dionica puta, manjak uličnih nije jer se može vidjeti da na nekim banderama imamo čak i po dvije ulične. Bandera je bilo oko 50 u Čobama ali su i one otišle u druga mjesta. Nije ni zbog kablova, vjerovatno 500 metara kabla posjeduje neka od firmi koje se bave ovim poslom. Kada sve sagledamo možemo reći da su opravdane priče u kojim se pitaju zašto?

Pitamo se i mi zašto nije osvijetljen najbitniji i glavni ulaz u gornjim Čobama. Zar je četrnaest dana pred izbore pravi momenat da se riješe svi oni projekti koji su četiri godine stajali u ladicama nesposobne Općinske administracije. Da li će sugrađani pasti na milostinju koju im nudi trenutna vlast? Da li je prodaja garaža u Maglaju bila pokretač pokrivanja troškova predizborne kampanje? Ostaje nam da vrijeme pokaže???

Slike u prilogu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *