Korak pred izbore sve je moguće

Kada dođe izborna godina pogotovo dvadeset dana pred izbore sve je moguće, kao što kandidati pojedinih političkih opcija vjeruju u Grimove bajke tako i za izbore sve je moguće. U mjesnoj zajednici Domislica-Brezove Dane u petak je započela priprema podloge  za asfaltiranje cijelih 130 metara puta na lokaciji Domislica-Belele-Čobe, a danas je tih 130 metara i asfaltirano. Ova dionica  puta koja je blago rečeno u katastrofalnom stanju jako je bitana za ove dvije mjesne zajednice ukupne makadamske dužine od 1000 metara. Ovaj puni pravac uveliko skraćuje putnu komunikaciju prema MZ Čobe, a isto tako i prema MZ Novi Šeher. Ako je ovaj kraj bio zaboravljen zadnje tri godine i jedanaest mjeseci, nisu zaboravljeni i kada se sitno broji do novog izbornog mandata.

Prema svemu sudeći ako bi se radovi nastavili ovim intezitetom asfaltiranje svake 4 godine po 100 metara spajanje ove dvije mjesne zajednice moglo bi se desiti za oko 40 godina. Naravno opet ako se zadrže i biraju iste, nešto su nam dali trebamo biti zadovoljni.

No, upozorenje, ipak zaobiđite ovu dionicu puta, sjetite se one stare poslovice okolo je mnogo bliže jer na ovom  putu Vas čeka katastrofalno stanje, udarne rupe, odroni, čuvajte vaše limene ljubimce i neka 15.11.2020. godine slika ove dionice bude pred očima kada budete zaokruživali imena na listićima. Ne činimo iste pogreške svakih izbora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *