Izvještaj MUP-a ZDK o stanju kriminaliteta na području općine Maglaj

U toku noći 22/23.06.2020. godine, u tržnom centru izvršeno je krivično djelo teške krađe u knjižaru „Nina“, vlasništvo lica A.K., iz Maglaja, iz koje je tom prilikom otuđen jedan laptop i određen iznos novca.

U toku noći 22/23.06.2020. godine, u tržnom centru izvršeno je krivično djelo teške krađe u fotografsku radnju „BAŠIĆ“, vlasništvo lica B.A., iz Maglaja, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina fotografske opreme i manji iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 23.06.2020. godine, u poslijepodnevnim satima, u mjestu Jablanica, od strane policijskih službenika Policijske stanice Maglaj, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata vlasništvo lica H.A., a koje koristi lice O.M., iz Maglaja. Izvršenim pretresom, pronađena je biljna i praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a navedeno lice lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 23.06.2020. godine, u 19,00 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Maglaj se obratilo lice M.A., iz Maglaja i tom prilikom prijavilo prevaru izvršenu od strane lica T.A., iz Zenice. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

https://www.mupzdk.gov.ba/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *