DANAS JE ZVANIČNO OBJAVLJENO OBAVJEŠTENJE POČETKA IZGRADNJE NOVOG MOSTA U LIJEŠNICI

Poslije toliko vremena, dopisa, upozorenja, pristiglih sredstava za izgradnju mosta u Liješnici, ni manje ni više pravi trenutak za početak izgradnje je bio pred same izbore. Naime, svi projekti koji su skupljali prašinu po laticama ili prašnjavim kancelarijama nadležnih ustanova sada su isplovili na površinu. Obrisana je prašina sa njih jer će poslužiti kao dobra reklama na nadolazećim izborima. U biti poruka glasi: “Gradimo vam mostove, krpamo vam ceste vašim novcem ali opet birajte nas da možemo spavati mirno i ne raditi ništa narednih četiri godine.”

Najvažnije od svega je umjesto sada tokom pandemije koja nas je zadesila narednih nekoliko mjeseci da sačuvamo naše građevinske firme mi posao dajemo čovjeku iz druge općine.

Prenosimo vam obavještenje u cjelosti:

Obavještavamo sva pravna i fizička lica sa područja općine Maglaj, da će se u skladu sa potrebama izvođenja radova na sanaciji i rekonstrukciji mosta preko rijeke Liješnice u naseljenom mjestu Liješnica, južni izlaz iz Maglaja (u neposrednoj blizini d.o.o. Natron-Hayata) u potpunosti obustaviti saobraćaj za pješke i motorna vozila u oba smjera.

Obustava saobraćaja počinje od 06.10.2020. godine ( utorak) i trajat će naredna tri mjeseca, odnosno do završetka radova na sanaciji i rekonstrukciji mosta.

U vezi s tim, bit će uredno postavljena saobraćajna signalizacija, tako da se kompletan saobraćaj preusmjerava na sjeverni ulaz u Maglaj.

Molimo građane i vozače motornih vozila, da imaju strpljenja i poštuju upute koje će biti date od uposlenih iz firme d.o.o. Porobić Zavidovići i PS Maglaj, te da imaju razumijevanja za novi režim saobraćaja dok traju radovi na sanaciji i rekonstrukciji mosta preko rijeke Liješnice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *