MZ Kosova, naseljeno mjesto kod Maglaja odiše Evropskim standardima

Jedan od ljepših MZ u Maglaju je i Kosova. Naseljeno mjesto koje poslije grada broji najveći broj stanovnika. Iz godine u godinu vrijedni mještani ove MZ iznose svoje ideje i uz pomoć vijećnika i mladih ljudi te ideje i realizuju. U MZ Kosova imamo i nogometni klub koji je ni manje ni više nego u redovima prve lige. Uspjehom da se nađu na vrhu ljestvice nogometa za ovu MZ ne znači da je to dovoljno, konstantno se usavršavaju i ulažu u svoju MZ zajednicu.

U cjelosti Vam prenosimo pismo Simm-bau kluba

Poštovani simpatizeri, navijači i ljubitelji nogometa koristimo ovu priliku da na početku izgradnje velikog projekta za naš klub i našu Mjesnu zajednicu Kosova damo nekoliko informacija!

Naime , kao što vidite proteklih dana je krenula izgradnja velike i glavne tribine stadiona u Kosovi, tribina koja će prema izmjenjenom projektu moći primiti oko 2.500 navijača.Prije početka dijeljenja informacije o planu izgradnje glavne tribine dužni smo vam dati informaciju i o „prekrivanju“ stare tribine s obzirom da je ona građena i od sredstava simpatizera i navijača kluba. Stara tribina nije urađena prema početnom zacrtanom projektu od 8 redova, pa je izmjenom skraćena na 6 redova koji ne bi mogli sa postavljenim stolicama zadovoljiti i 1.ligu Federacije BiH, uz sve to dosta je stvari mijenjano bez pristanka nadzora te tako staru tribinu učinili ne korisnom i loše uradjenom za korištenje prilikom igranja u višim rangovima.

Ulaskom u 1.ligu Federacije BiH i sklapanjem respektabilne ekipe prvi čovjek kluba gosp.Mirza Mujkanović je odlučio iskoristiti maksimalno prostor gdje se sada upravo gradi prva i glavna tribina te tako prema izmjenjenom projektu uz veliku pomoć nadzora radova gosp.Jasmina Halilovića doći do situacije da će tribina imati ukupno 14 redova, svaki red bi bio dužine od 103 metra.Kako bi još bolje iskoristili prostor dijela gdje nije bilo tribina odlučeno je da se ispod novih tribina ugrade prostorije za potrebe kluba sa ukupno oko 250 kvadrata, te bi tako glavna tribina osim 2.500 sjedećih mjesta posjedovala i funkcionalne svlačionice i sve potrebne prostorije koje zahtjevaju propozicije Premijer lige BiH, a izlaz iz istih bi bio na sredini ispod glavne tribine. Radovi su u toku, a momci iz firme FOMS Šije rade za sada svoj posao na najbolji mogući način.

Nadamo se da će vrijeme u narednom periodu poslužiti i da će radovi na izgradnji glavne tribine i uređenju travnjaka za odigravanje utakmica 1.lige Federacije biti uspješno okončani do mjeseca marta!

Zelimo naglasiti i činjenicu da nas je Općina Maglaj i ovaj put ignorisila u širem krugu, kao i prethodnih 8 mjeseci i nije učestovala u financiranju niti 1,00 KM, za ovaj veoma važan projekat kako za našu Kosovu tako i za samu Općinu Maglaj.

Sportski pozdrav!

UO NK VIS SIMM BAU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *