U JP BIBLIOTECI MAGLAJ OTVOREN ODJEL REFERENSE LITERATURE

Projekat pomogli Fond za bibliotečku djelatnost

Na skromnoj svečanosti, u skladu sa prilikama, u Biblioteci je otvoren odjel referensne literature. Ovom činu prisustvovali su predstavnici kantonalne i lokalne vlasti, kantonalnih biblioteka te jedan broj najvjernijih čitalaca.

Kako je istakla u svome obraćanju direktorica ustanove Nina Bunjevac-Salkić, posebno se u realizaciji ovog projekta angažovala Senada Husaković, inače rukovodilac Odjeljenja za odrasle. „Zahvaljujući Fondu za bibliotečku djelatnost i mi smo realizovali ovaj projekat. Odjel prikuplja stručnu literaturu, posebna i specijalna izdanja, enciklopedije, riječnike i leksikone koji se ne iznose iz prostorija biblioteke ali su korisnicima dostupni i čitaonici. Prisustvo naših kolega i kolegica iz biblioteka sa područja ZDK iskoristićemo i za održavanje redovne sjednice Udruženja bibliotekara“, rekla je Bunjavc-Salkić.

Mnogi ljubitelji knjige kao i bibliotekari poručuju da biblioteke imaju budućnost. Sve je do nas. Jer, sa izuzetkom putovanja, knjige predstavljaju najširi, najbogatiji i najljepši pogled na svijet, istakao je Marinko Tokić iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *