U laži su kratke noge, sve prevare kad tad izađu na vidjelo

02. Jula ove godine na Maglajskim portalima je odjeknula vijest kao bomba o izgradnji “suvenirnice“ na Maglajskoj ljepotici Tvrđavi. Prvo su bili sponzori koji su se dobro izreklamirali zatim su par lijepih riječi rekli  o trenutnoj vlasti u Maglaju. Međutim pitanje koje se povlači je da li su ti “sponzori “ iz Züricha znali da nešto grade na nacionalnom spomeniku koji je proglašen 2005. godine. Bosna i Hercegovina ima toliko bogastva i ljepote da bez obzira ko bio na vlasti ne može graditi ko šta hoće i gdje hoće jer nacionalni spomenik je nacionalni spomenik. Da li su znali da trebaju tražiti odobrenje od viših nivoa npr. Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika koja procjenjuje kako i u kom smjeru se treba ponašati kada je riječ u vjekovima starim bogatstvima Bosne i Hercegovine.

No, kako se kaže u laži su kratke noge tako svaki pokušaj prevare trenutne vlasti u Maglaju je jako brzo izašao na površinu. Nekome ko se razumije u historiju i vrijednost historije obratio se Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika od kojih je dobio odgovor i isti taj odgovor proslijedio našoje redakciji.

U cjelosti Vam prenosimo odgovor od Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika:

Poslije ovakvog detaljnog dopisa pojedinac ne odustaje već kuca na vrata Federalnog ministarstva  prostornog uređenja u ulici Hamdije Ćemerlića 2, 71 000 Sarajevo ali odgovor ne dobija od Ministarstva već od Federalne uprave za inspekcijske poslove.

U prilogu Vam dostavljamo odgovor u cjelosti:

I doista uporni ne odustaju 27.10.2020. godine prema naređenju Federalne uprave za inspekcijske poslove drvena šupa zvana “suvenirnica” koja nikada nije zaživila je uklonjena sa nacionalnog spomenika.

Ali tu polemika ne prestaje, sugrađani Maglaja ne optužuju trenutne vlasti koji su bespravno radeći prekršaj postavljajući bilo šta na nacionalni spomenik već kritikuju pojedinca koji je istinu istjerao na čistac.

Mi kao portal i građani grada Maglaja smo se zapitali koliko još “projekata“ u Maglaju se rade preko novca naroda? Koliko novca se baci u nepovrat samo da bi se trenutna vlast pohvalila svojom nekom sposobnosti? Grade nešto, a ne znaju gdje grade. Žive u gradu za koji ne znaju da je dio grada proglašen nacionalnim spomenikom davne 2005. godine. Troše novac od naroda, a onda kuju šupe koje prestavljaju kao fabriku koja proizvodi novac. Fabriku koja nikada ne zaživi kao što nikada ni ova šupa “suvenirnica“ nije niti će zaživiti jer je 27.10.2020. godine uklonjena sa nečega što se zove ZAŠTIĆENO.

Karta našeg društva koja nas direktno vodi u propast što kamenujemo one koji govore istinu i rade dobro za grad u kojem žive, dišu i vole, a štite one koji preko istog tog naroda pune samo svoje džepove. Bliže nam se još jedni izbori ne prodajite se za ono što vam daju par dana pred izbore koje je opet plaćeno novcem nas građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *